Aspericorvina jubata (Bleeker, 1855)
Prickly croaker
No Picture Available

Family:  Sciaenidae (Drums or croakers)
Max. size:  16 cm SL (male/unsexed)
Environment:  benthopelagic
Distribution:  Indo-Pacific: Gulf of Thailand, Sumatra, Borneo, Sulawesi and Malaya.
Diagnosis:  Dorsal spines (total): 11-11; Dorsal soft rays (total): 22-25; Anal spines: 2-2; Anal soft rays: 7-9
Biology:  Inhabits shallow coastal waters, estuaries and rivers (Ref. 9772). A food fish.
IUCN Red List Status: Not Evaluated (N.E.) Ref. (120744)
Threat to humans:  harmless
Country info:   
 

Entered by: Agustin, Liza Q. - 05.08.94
Modified by: Kesner-Reyes, Kathleen - 20.08.09
Checked by: Sasaki, Kunio - 02.10.95

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by sortiz, 10/02/17