Steindachnerina argentea (Gill, 1858)
Stout sardine
Steindachnerina argentea
photo by Galtier Delbosc, M.

Family:  Curimatidae (Toothless characins)
Max. size:  9.3 cm SL (male/unsexed)
Environment:  benthopelagic
Distribution:  South America: Orinoco River basin, Caribbean versant rivers of Venezuela and Trinidad.
Diagnosis:   
Biology: 
IUCN Red List Status: Not Evaluated (N.E.) Ref. (119314)
Threat to humans:  harmless
Country info:   
 

Entered by: Torres, Armi G. - 21.05.96
Modified by: Reyes, Rodolfo B. - 15.07.13

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by sortiz, 10/02/17